Ekonomi

ABD, 2030 yılına kadar en az iki büyük gelişmiş çip üretim merkezi kurmayı hedefliyor

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, ileri yarı iletken üretimi için 2030 yılına kadar en az iki büyük ölçekli üretim merkezi kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

Raimondo, Georgetown Üniversitesi’nde ülkede çip üretimini ve bilimsel araştırmaları artırmak için düzenlenen CHIPS makalesi üzerine bir konuşma yaptı.

“CHIPS Yasası ve Amerika’nın Teknolojik Liderliği için Uzun Vadeli Vizyon” başlıklı konuşmasında Raimondo, Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji ve yenilik alanındaki liderliğini pekiştirmeye yönelik uzun vadeli hedefleri özetledi.

CHIPS yasasının ülkenin geleceğine önemli yatırımlar yapmak için fırsat sunduğunu kaydeden Raimondo, “Bu yasanın teşvik ettiği araştırma, yenilik ve üretim, ekonomik ve milli güvenliğimizi uzun yıllar güvence altına alabilir ve dünya lideri olmamızı sağlayabilir. teknolojik harika.” değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu yasa kapsamında ilk finansman başvurularının önümüzdeki hafta alınmaya başlanacağına dikkat çeken Raimondo, bu finansmanın ABD’deki şirketleri yarı iletken üretmeye teşvik edeceğini vurguladı. Raimondo, önümüzdeki aylarda tedarik zinciri şirketleri ve Ar-Ge yatırımları için ek finansman fırsatları sunacaklarını kaydetti.

1990 yılında ABD’nin dünya çip üretim kapasitesinin yüzde 37’sini oluşturduğunu hatırlatan Raimondo, bugün bu oranın yüzde 12’ye düştüğünü bildirdi. Raimondo, yabancı yarı iletken tedarik zincirlerine bağımlılığının ülke ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekti.

2030 yılına kadar ulaşmak istedikleri hedeflere değinen Raimondo, ABD’nin bu tarihe kadar ileri yarı iletken üretimi için en az iki büyük ölçekli üretim merkezine sahip olmasını ve bunların her birinde binlerce işçiyi makul fiyatlı işlerde istihdam etmeyi hedeflediklerini bildirdi. kümeler.

Raimondo, ABD’nin çok sayıda yüksek hacimli gelişmiş paketleme tesisi kurmayı ve paketleme teknolojilerinde dünya lideri olmayı hedeflediğini belirtti.

Raimondo, güçlü bir yarı iletken Ar-Ge ekosistemi oluşturmak için 11 milyar dolar yatırım yapacaklarını da kaydetti.

cip kanunu

ABD’de çip üretimini ve bilimsel araştırmaları artırmak amacıyla düzenlenen CHIPS yasası, 9 Ağustos 2022’de ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalandı.

Yerli yarı iletken üretimini artırmayı amaçlayan yasa, otomobilden elektroniğe kadar birçok sektörde üretim aksamasına neden olan çip sıkıntısının hafifletilmesini amaçlıyor.

Yasa, yarı iletken üretimi için yaklaşık 52 milyar dolarlık sübvansiyonun yanı sıra yarı iletken fabrikalarının kurulmasını teşvik etmek için 4 yıl boyunca yüzde 25’lik bir vergi indirimi içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu