Haber

Bayramiç’te 26 kişiye Ekofest soruşturması

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE– Bayramiç’te Kaymakamlığın “yangın” nedeniyle izin vermediği Kazdağı Ecofest-2023 nedeniyle 20 Haziran Salı günü Bayramiç Kaymakamlığı önünde yapılan basın açıklaması hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kuzgun Kampı ve Darıdere Tabiat Parkı’nda 21-25 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Kazdağı Ekoloji Şenliği (Ekofest), ‘orman yangınları’ gerekçe gösterilerek iptal edildi ve düzenleme kurulu tarafından iptal edilmek istendi. Bayramiç’te festival düzenliyor. Ancak Bayramiç Kaymakamlığı, Bayramiç Hacıkayyum Mesire Alanı’nda yapılması planlanan şenliğe bu kez izin vermedi. Bunun üzerine 20 Temmuz Salı günü Bayramiç Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapan Kazdağı Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, bu sabah (21 Temmuz) Bayramiç Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak emniyete götürüldü. hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İNCELEME KONUSU: KAMU KURUMU ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK

Bayramiç’te Kaymakamlığın izin vermediği festivalle ilgili açıklama yapan Kazdağı Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ve beraberindeki 26 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bayramiç’te söz veren Doğan, soruşturmanın gerekçesinin “bir kamu kurumu önünde basın açıklaması yapmak” olduğunu belirtti.

‘KATILIMCILARI BELİRTMEMİ İSTEDİLER’

Böyle bir yanlışlık olduğunu bilmediğini ifade eden Doğan, ifade sırasında güvenlik güçlerinin bulunduğunu ve kendisine gelişigüzel bir uyarı verilmediğini belirtti. Doğan, “Bayramiç Kaymakamlığı bahçesinde değildik. Bulunduğumuz bölge kamusal alandır. Bu nedenle Kaymakamlık önünde söylenerek soruşturma açılmasını tuhaf buldum. Dedim ki” Demokratik ve anayasal hakkımı kullandığımı söyledi. Sonra benden ifadeye katılanları teşhis etmemi istediler. İfademi verdim ve ayrıldım” dedi.

Doğan, “Savcılık ifadeye katılan herkesin ifade vermesini talep ettiği için kolluk gerekli soruşturmayı yapacak ve fotoğraftaki herkesi ifadeye çağıracak. Anayasal haklarımızı kullanmamız engellenemez.”

haberbuyukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu