Teknoloji

TÜSİAD Başkanı Turan’dan enflasyon mesajı: Sonuç almayı umuyoruz

Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği bünyesinde kurulan GEN Türkiye ev sahipliğinde “100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi” kentte bir otelde gerçekleştirildi. Derneği (ANSİAD).

Turan, en değerli güçlerinin, dünyanın ve zamanın ruhunu doğru anlayan, dünyayla bütünleşen, yerel potansiyeli iyi kullanan, verimli ve sürdürülebilir unsurlara dayanan, katma değeri yüksek bir ekonomiye ulaşmak olacağını belirtti.

Ekonomide büyümenin kompozisyonunun, hem ihracatın hem de yatırımların değerinin değişmesi gerektiğini belirten Turan, enflasyonu kontrol altına almak için uzun vadeli, sabır ve kararlılık gerektiren bir süreçte olduklarını kaydetti.

Ekonominin öngörülebilir bir yola yerleşmesi ve makro istikrar için son dönemde atılan doğru adımların devam ettirilmesinin önemli olduğuna işaret eden Turan, “Umarım tüm paydaşlar olarak biz de bu süreçte sabırla istenilen sonuca ulaşırız. Enflasyonla mücadelemizde, ülkemizde ekonominin gelişebilmesi için güçlü bir yatırım ortamına da ihtiyacımız var.

Güçlü derken öngörülebilir ve güvenilir bir yatırım ortamını kastediyorum. “Öngörülebilir ve düzenli bir ekonomiye sahip olduğumuz dönemlerde önemli endüstriyel yatırım hamleleri yapabildik.”

Çoklu kriz ortamının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yansımaları olduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

“Yatırımların artması için elbette teşvik mekanizmaları, bürokratik süreçlerin basitleştirilmesi gibi adımlara ihtiyacımız var. Bunun ötesinde yatırımcılara güven veren, büyüme potansiyelini gösteren, ülkenin stratejik vizyonunu içeren bir hikayeyi hep birlikte yaratmamız gerekiyor. Bu hikayenin gerçekleşmesindeki ana aktörlerden biri de elbette girişimcilerimiz.Girişimciliğin, “Ülkeler için taşıdığı değer bugün çok daha belirgindir.”

Ülke kökenli birçok işletmenin yurt dışından yatırım alarak Türkiye’nin küresel rekabet gücünün korunmasına katkı sağladığını gururla ifade eden Turan, TÜSİAD olarak kurumların girişimcilik yetkinliğini arttıracak ve geliştirecek yapısal adımlara ve çalışmalara değer verdiklerini söyledi. Türkiye’nin girişimcilik alanında rekabet gücünü sürdürülebilir kılmak. diye ifade etti.

Turan, “Bu gence iş var” programıyla 12 yıldır genç ve yenilikçi girişimciliği desteklediklerini bildirdi. MVP aşamasında ürün ve hizmete sahip girişimcilerin 11 Aralık tarihine kadar “Dönüşümünü Hızlandır” adlı programa başvurabileceğini belirten Turan, yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretim yapısını iş modeline entegre eden girişimcilerin, büyük fark.

TÜSİAD Başkanı Turan, “Araştırmalar, önümüzdeki dönemde e-ticaret, dijital ödemeler, bulut bilişim, nesnelerin interneti ve 5G teknolojisinin en hızlı ve katma değerli etkileri yaratacağını öngörüyor. Küresel inovasyon endeksine göre ülkemiz orta sıralarda yer alıyor” dedi. Son 10 yılda inovasyonda en fazla ilerleme kaydeden gelir seviyesi.” Ekonomiler arasında yer alıyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de dijital teknolojilerin geliştirilmesi ve iş modellerine entegrasyonunun öncelikli olması gerektiğini anlatan Turan, TÜSİAD olarak aşağıdaki anlayışla arz ve talebi buluşturmak amacıyla 2018 yılında sektörde dijital dönüşümü hayata geçirdiklerini kaydetti. KOBİ ölçeğindeki teknoloji şirketlerinin geliştirdiği dijital çözümler ve bunların şirketler tarafından kullanımının artırılması.

Bu programla teknoloji tedarikçileri ve kullanıcılarını bir araya getirdiklerini belirten Turan, bu süreçte Türkiye’de teknoloji üretim kapasitesinin tanıtılmasına, artırılmasına ve ilham veren iyi örneklerin yaygınlaşmasına katkı sağladıklarını belirtti.

“Herkesin birbirinden öğreneceği ve öğreteceği bir şeyler vardır”

Turan, çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma, ekonomik ilerleme, girişimcilik ve dijitalleşmeden bahsederken eğitim konusunun dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerek, eğitim müfredatının beceri ve beceri kazandıracak şekilde yeniden düzenlenmesinin şart olduğunu vurguladı. çağın gerektirdiği yeterlilikler.

Yeni yüzyılın gerektirdiği bilişsel, sosyal ve dijital becerilere sahip, yaratıcı, eleştirel, disiplinler arası düşünebilen, teknik yeterlilikleri güçlü, girişimci ve yabancı dilleri akıcı, duyarlı bireyler yetiştirmeye odaklanmaları gerektiğini belirten Dr. Farklılıklara ve doğaya önem veren Turan, “Başta gençler olmak üzere tüm bireylerin kendilerini geliştirmesi gerekiyor.” “Onlara mutlu oldukları, fikirlerini kendi topraklarında gerçekleştirebildikleri, hayallerini gerçekleştirme cesaretini veren bir ülke ortamı sunabilmeliyiz.” sözlerini kullandı.

Gençlerin hayallerini gerçekleştirecek iklimi yaratmanın herkesin görevi olduğuna işaret eden Turan, nitelikli insanların kaybedilmemesi gerektiğini, hem bireylerin hem de kurumların yaşam boyu öğrenme anlayışını benimsemesi gerektiğini vurguladı.

Farklı nesillerin bir arada yaşadığı, çalıştığı, ürettiği, ürün ve hizmet aldığı bir dönemde olduklarını belirten Turan, “Herkesin birbirinden öğreneceği, öğreteceği şeyler var. Şirketlerin ve girişimlerin başarısı ve sürdürülebilirliği için, nesiller arası düşünmek, ihtiyaçları ve fırsatları anlayıp bunları iş fikrine dönüştürmek önemli.” son derece önemli.” dedi.

Sayıları her geçen gün artan başarılı kadın girişimcileri büyük bir gururla takip ettiklerini belirten Orhan Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kadının katma değerli üretimini destekleyen, kız çocuklarını bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında daha fazla eğitim almaya yönlendiren programları güçlendirmemiz gerekiyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında girişimcilere büyük sorumluluklar düşüyor. Çalışmamız ve çalışmamız gerekiyor. daha çok üretin, geleceğe öncülük edin Atatürk ve yol “Dostlarımızın bize emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak ve yüceltmek boynumuzun borcudur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu